First Coffee Conversations – talk no. 2

Vi har drukket kaffe med Thomas Kastrup, som er Sport Event Manager for Trekantområdet Danmark...

Vi har bl.a. spurgt Thomas om hvordan han ser sport event-året 2022 for sig, Trekantområdet Danmarks ambitioner om at afholde flere sport events og fremtidens eventudfordringer.
Som efterfølger til vores store premiere, havde Thomas Kastrup store sko at udfylde som anden deltager i vores koncept "First Coffee Conversations", hvor vi tager en snak med folk i turisme- og oplevelsesindustrien omkring muligheder og udfordringer. Men vi syntes nu Thomas gjorde det meget godt, da han fortalte om sit arbejde med sport events og Trekantområdet Danmarks ambitioner om at tiltrække sport-events til Trekantområdets 7 kommuner – Billund, Fredericia, Haderslev. Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle.
Hvordan ser Thomas sport event-året 2022 udfolde sig i Trekantområdet?

Thomas fortæller, at Trekantområdets kommune siden 2015 har arbejdet fokuseret og proaktivt med at tiltrække større nationale og internationale sportsbegivenheder til området. Og særligt i 2022 vil indsatserne for alvor kulminere, når en lang række sportsbegivenheder finder sted i Trekantområdet.

Det nyligt afviklede Tour de France er selvfølgelig en højdespringer med etapestart den 3. juli i Vejle – en etape, som startede en folkefest hele vejen ned gennem Trekantområdet, mens seere i op mod 190 lande fik vist flotte billeder af områdets byer og landskaber. Og der var tilmed point til danske Magnus Cort, som var i udbrud på det meste af etapen, inden han til stor begejstring for folkehavet langs hele ruten forsvarede den prikkede bjergtrøje.

Men Thomas fortæller også, at de er meget stolte af afviklingen af VM Orientering i Kolding, Fredericia og Vejle i slutningen af juni – ligesom man kan se frem til både at opleve VM MTB Marathon i september og VM i Kørestolsrugby i oktober. I 2023 ser Sport Event Manageren frem til bl.a. at afholde VM Kano & Kajak Marathon, som skal løbe af stablen i Vejen på Jels sø.

Vi beder Thomas fortælle os mere om deres ambitioner om at være en foretrukken eventdestination med særligt fokus på sport events?

Thomas fortæller, at formålet med at tiltrække sport events til Trekantområdet er at skabe vækst og attraktivitet på tværs af områdets syv kommuner. Helt konkret handler det om at generere omsætning i området, give lokalbefolkningen oplevelser og sætte Trekantområdet på landkortet.

Thomas tilføjer, at især store internationale mesterskaber har bred folkelig appel og tiltrækningskraft. Og med det følger, at Trekantområdets værtskaber for markante sportsbegivenheder giver substans til fortællingen om Trekantområdet som Danmarks bedste sted at både bo, leve og besøge. Derfor arbejder hele sport event-teamet også fokuseret med at udnytte de synergier og perspektiver, der opstår i kølvandet på værtskaber samtidigt med at et styrket event-CV ved udgangen af 2022 skal sikre fortsat event-momentum, så Trekantområdets kommuner også i kommende år kan tiltrække attraktive event-værtskaber, fortæller Thomas passioneret. Og – siger Thomas, mens han trækker på smilebåndet - en perlerække af succesfulde, internationale sport events afholdt i Trekantområdet taler jo allerede deres tydelige sprog.

Slutteligt beder vi Thomas gøre os klogere på hvad han ser som fremtidens eventudfordringer?

Bæredygtighed, lyder det som det første fra Thomas – og nærmere, hvordan Trekantområdet kan sikre at sport event i området kan afholdes i tråd med bæredygtige og klimavenlige principper og tiltag. Dét, fortæller Thomas, vil være en af deres udfordringer fremadrettet.

Men samtidigt nævner han også et mere lavpraktisk problem – nemlig hvordan den store udfordring, som hele eventbranchen oplever, med at rekruttere frivillige skal løses. For tilslutningen er faldende, og det kan potentielt blive afgørende for fremtidens events, at de frivillige igen melder sig på banen.

Afslutningsvis nævner Thomas, at de i fremtiden vil arbejde endnu mere på at gøre sport events til et middel frem for målet: rettere hvordan Trekantområdet kan udnytte events potentiale som en platform for aktivering.

Følg med på www.firstcoffee.dk eller på vores instagram side hvor vi løbende taler med skarpe hoveder fra turisme- og oplevelsesindustrien.

P.S. Fik du også læst vores allerførste First Coffee Conversations med Andreas Horn Jensen, chef for erhvervsturisme hos Visit Aarhus? Ellers finder du den her.
Følg med på firstcoffee.dk eller på vores instagram side hvor jeg løbende taler med nogle skarpe hoveder fra turist og oplevelses branchen

P.S. Jeg talte også Med Andreas om Møde og konferencebranchen. Få hans og vores gode råd her.
Se andre nyheder fra hotel og konference branchen