First Coffee Conversations – talk no. 1

Vi har drukket kaffe med Andreas Horn Jensen, der er chef for erhvervsturisme hos Visit Aarhus ...

Vi har spurgt Andreas hvilke muligheder og udfordringer han ser efter corona, hvad han er fanget af lige nu og på en mere personlig note, hvad den fedeste oplevelse, han har oplevet i år, er.
Hvad er vigtigere end viden og brancheindsigt, når man som os er et niche bureau? Ikke ret meget, mener vi. Så skulle det da lige være det gode selskab og den interessante samtale med andre skarpe hoveder i turismebranchen.

Derfor har vi skabt konceptet "First Coffee Conversations", hvor vi tager en snak med folk i branchen omkring muligheder og udfordringer i turisme- og oplevelsesindustrien.

Og i dag holder vi premiere! Konceptet ser nemlig dagens lys i dag, hvor Andreas Horn Jensen, der er chef for erhvervsturisme hos Visit Aarhus, fortæller.

De tre spørgsmål til Andreas

1. Hvilke muligheder og udfordringer han ser efter corona?
2. Hvad er han fanget/optaget af lige nu?
3. Hvad den fedeste oplevelse han har oplevet i år er?
1. Hvilke muligheder ser Andreas efter corona?

Det er for tidligt at sige, hvordan markedet ser ud, da der lige nu er enormt travlt, svarer Andreas. Han fortæller dog, at efterspørgslen efter naturoplevelser ser ud til at blive større og større hos mødebookere. Det ligger op til konstellationer, hvor mødet eller konferencen også indeholder et besøg hos fx Aarhus SeaRangers. Derudover har digitaliseringen skabt mulighed for at opskalere fysiske konferencer ved at have online tilstedeværelse som et supplement. Det kunne fx muliggøre, at man kan invitere 10.000 i stedet for 5.000.

Udfordringen ligger dog også her, fortæller Andreas, i at vi lander i et ukendt marked. Der er endnu ikke rigtigt nogen, der fuldstændig har knækket koden til at få det fulde udbytte af digitaliseringen, når vi ser på møde- og konferencesegmentet. Det er ikke noget, man bare lige gør, fra den ene dag til den anden, det tager tid, mener Andreas.


2. Vi spørger også Andreas om, hvad han er fanget af lige nu?

Og til det svarer han, at han er enormt optaget af, hvordan ens omgivelser og kost påvirker indlæring og kroppen generelt. Vi kender alle det med, hvordan en tung frokost kan gøre, at det er lidt svært at komme tilbage i arbejdsflowet igen. Der er masser af viden og forskning, når det kommer til indlæring på folkeskolerne, men vi mangler forskningsbaseret viden om, hvordan vi endnu bedre kan optimere møder, fortæller Andreas.


3. Vi slutter samtalen af med at høre Andreas om, hvad den bedste oplevelse i år har været?

Det var da jeg blev gift med min kone på rådhuset, fortæller Andreas. Efter vielsen stod den på reception med champagne, østers og Andreas' far, der spillede jazz med sit band. Hyggeligt og uformelt. Og vigtigst af alt – for Andreas - var det uden taler og mad. For selvom Andreas er en kæmpe madnørd, valgte de i stedet en mere jordnær løsning og tog på Aarhus street food med den nærmeste familie efter receptionen. Senere holdt de et brag af en fest for deres tætteste venner, og her fik den ikke for lidt - Andreas beskriver aftenen som helt euforisk, blandt andet fordi det var den første rigtige fest for alle efter corona-nedlukningen.

Følg med på firstcoffee.dk eller på vores instagram side hvor jeg løbende taler med nogle skarpe hoveder fra turist og oplevelses branchen

P.S. Jeg talte også Med Andreas om Møde og konferencebranchen. Få hans og vores gode råd her.
Se andre nyheder fra hotel og konference branchen