First Coffee Conversations – talk no.5

Vi tog en snak med Sarah Green om outdoor- og naturoplevelser i Danmark

Hvis man holder af at holde ferie i Danmark og interesserer sig for natur -og outdooroplevelser, kender man helt sikkert influencer og rejseblogger Sarah Green. Og hvis ikke, så bør man! Sarah har nemlig Danmarks største rejseblog om naturoplevelser og har besøgt flere kroge af Danmark end de fleste.
Sarahs søgen efter naturoplevelser startede i udlandet, men med tiden fik hun mere og mere øjnene op for de nære oplevelser og hvor fedt det kan være at holde ferie i Danmark. Derfor er det primært danske naturoplevelser, Sarah viser på sin blog og Instagram.

Vi har drukket en kop kaffe med Sarah og taget en snak om outdoor- og naturoplevelser i Danmark.

Og som altid i vores First Coffee Conversations har vi stillet Sarah disse tre spørgsmål:

  1. Hvilke muligheder og udfordringer ser du i turismebranchen?
  2. Hvad er du optaget af lige nu?
  3. Hvad er den fedeste naturoplevelse du har oplevet i år?
Trætopshytter og vintervejr
Det første, som nærmest flyver ud af munden på Sarah, da vi spørger hende hvilke muligheder hun ser i turismebranchen, er de mange særlige og unikke overnatningssteder som findes i den danske natur, herunder både glamping og trætopshytter. Hun nævner bl.a., at mange af trætopshytterne i Danmark er så godt bygget og velfungerende, at man sagtens kan overnatte der udenfor højsæsonen – hun fremhæver specielt trætopshuset Slower Place på Sydfyn.

En af de ting, der gør trætophytterne til helt særlige naturoplevelser, er at de ofte er lidt hemmelige og skjulte. Bygget af privatpersoner med krøllede hjerner og barnlige sind.

Men det er ikke uden udfordringer at opføre og udleje denne slags unikke overnatningssteder. Sarah forklarer nemlig, at der er stramme regler for opførelse af hytter til udlejning. Det, synes Sarah, er enormt ærgerligt, for de initiativrige og kreative mennesker der står bag, som gerne vil skabe gode og anderledes oplevelser for turister. Sarah forestiller sig, at der vil være stor efterspørgsel på unikke overnatningssteder – både fra udenlandske turister, men også blandt danskere.

Udover udfordringen med stramme regler nævner Sarah også vejrforhold og naturens – nogle gange vilde –kræfter. Efterspørgsel for outdoor-oplevelser og danskernes lyst til at komme ud i naturen falder nemlig i takt med at dagene bliver kortere, koldere og mørkere. Men det behøver altså ikke at være en udfordring, fortæller Sarah, som ønsker at slå et slag for naturoplevelser i skuldersæsonen: Vintervandring, efterårets solnedgange, stilheden, pladsen og følelsen efter en gåtur i blæsevejret på vestkysten. For Sarah handler det om at få knækket koden til at få formidlet vinteren på en sådan måde, at danskerne får lyst til at blive hjemme frem for at flyve mod varmere himmelstrøg. Den danske natur er nemlig en helt anden om vinteren og er også værd at opleve.
Skuldersæson og naturparker
Da vi spørger Sarah, om hvad hun er optaget af lige nu, kom det ikke som en overraskelse, at hun svarede unikke overnatningssteder og at få formidlet skuldersæsonen og dens muligheder til danskerne. Den nærmer sig nemlig så småt, nu hvor september har meldt sin ankomst.

Luksuriøs glamping ved svensk skov
Sarahs mest mindeværdige naturoplevelse i år har indtil videre været konceptet Happie Camp i Sverige. Kort fortalt er det glamping lige præcis som man drømmer om det. Happie Camp har forskellige placeringer rundt i Sverige og er alle afsides beliggende ned til en smuk sø og naturskønt i skoven.

Sarah ankom til et glampingtelt i Värmland med tilhørende udekøkken og en lille trappe ned til søen, hvor man kunne bade. Der var en kasse med mad, badeprodukter egnet til at kunne anvendes i søen, brænde til bålet, hjemmesko, lækkert sengetøj og uldtæpper til de sene aftentimer – altså alt man har brug for og kunne drømme om. Det er autentisk og nede på jorden, men fordi der er tænkt over alle detaljerne, giver det en følelse af luksus i vildmarken, fortæller Sarah.
Læs vores tidligere First Coffee Conversations herunder